Останнім часом у світі, зокрема в Україні, через Інтернет і не тільки, поширюють різні приватні «об’явлення», лжепророцтва, котрі містять у собі домішки єретичності, суперечності у відповідності до офіційного вчення Католицької Церкви і св. Писання. Чималого ажіотажу наробили термінові «Господні попередження», нібито «послання» нашого Господа Ісуса Христа до людства через жінку Марію. Це так звані «ірландські об’явлення» разом із сумнівною «печаттю живого Бога», «Книгою істини» чи «молитвами» хрестового походу. Вірити в них і їх розповсюджувати – злочин проти християнської віри.

Хто ж ця таємнича пані з Ірландії, яка вперто не вказує своєї особи, а називає себе «Марією Божого Милосердя»? Виявлено, що під цим псевдонімом приховується збанкрутіла підприємець Мері Карберрі, яка живе в Дубліні і позиціонує себе… римо-католичкою. Жінка, як довідуємось, нав‘язала бізнесові зв’язки з ірландським мільйонером Бреффні Куллі, який організовував у різних країнах семінари, на котрих популяризовував її «одкровення». Одного разу Мері Карберрі ствердила, що свої «пророцтва» вона робила «для когось», а також, що сама в них.. не вірить, називаючи їх нецензурним словом. Карберрі виготовляла фальшиві «пророцтва» разом із молитовниками, медаликами, скапулярами тощо з банальною метою заробити. «Одкровення» лжепророчиці Мері Карберрі офіційно оголошені єретичними на Словацькому З’їзді Єпископів 9 травня 2013. «Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині – вовки хижі. Ви пізнаєте їх за плодами їхніми» (Мт. 7, 15-16).

Нападки на Римського Папу, керманича Спасителевої Церкви на землі, ‒ явно хитра робота лукавого, що вдає зі себе «ангела світла», щоб звести з правильної дороги багатьох. Він постійно мішає правду з відвертою брехнею або плодить чисту брехню. Як можна називати себе «католиком», відкидаючи авторитет Вселенського Архиєрея? Видиме папство буде в Католицькій Церкві тут постійним.

Теперішні ірландські «небесні» послання з ознаками сектантства є повні богословських та історичних помилок, тобто є єретичними, антикатолицькими в суті і суперечать одні одним. Певні «пророцтва» вже не збулися. Немає сенсу ними захоплюватися, бо єресь ‒ гріх проти 1-ої Божої Заповіді, дорога поза Христову Церкву. Вони сіють насамперед страх, а не мир Св. Духа, спокій душі. Наявність свавільного цитування св. Письма у «посланнях згори» веде до ще більших заблуджень у стилі численних сект.

Справжнє об’явлення від Господа ніколи не вноситиме чогось нового до загального Об’явлення, що довершилось у Христі і записане у св. Писанні, а тільки може його, певною мірою, доповнювати.

Слова св. Павла, які він писав раніш до галатів, актуальні неабияк і сьогодні: «Дивуюся, що ви так швидко покинули того, хто вас покликав Христовою благодаттю, і перейшли на іншу Євангелію; не те, щоб вона була справді інша, але деякі баламутять вас, бажаючи перемінити Євангелію Христову. Та коли б чи ми самі, чи ангели з неба проповідували вам іншу, більше за те, ніж ми вам проповідували були, нехай буде анатема!» (Гал 1, 6-8).