2 листопада  97 священиків розпочали  навчання в Інституті постійної формації в Івано-Франківську для духовенства архієпархії. Директором цього Інституту в липні 2013 року Архієпископ і Митрополит Володимир (Війтишин) призначив митр. прот. д-ра Олега Каськіва, синкела в справах духовенства архієпархії та ректора Семінарії, - повідомляє Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії з посиланням на Інформаційний центр ІФДС.

На даний інститут покладено обов’язок постійно оживляти знання у священиків Івано-Франківської архієпархії. Програма закладу передбачає, що протягом п’яти років кожен священик поглибить свої знання з морального богослов'я, біоетики, подружнього права, сповідництва, способів сучасного душпастирювання та детально ознайомиться із сучасними викликами, які стоять перед Українською Греко-Католицькою Церквою.

Особливістю цьогорічного курсу є представлення резолюцій VI сесії Патріаршого Собору та постсоборова діяльність духовенства. Як підкреслив о. Олег Каськів у вступному слові до священиків, що делегати Патріаршого Собору зробили неоцінену допомогу кожному священикові, підказавши як дальше працювати враховуючи сучасні виклики та потреби.

Постійна формація - це засіб кращого душпастирювання, кращого навчання та кращого свідчення Христа в різних обставинах нашого життя.