1 листопада було посвячено наріжний камінь церкви, що будується на території нового житлового масиву вул. Медична та інших прилеглих двох населених пунктів вулиць м. Івано-Франківськ та с. Чукалівка.  Храм св. ап. Луки-лікаря будується від 2012 р. на громадські пожертви. Його роль буде надзвичайно унікальною та важливою із соціальної сторони, тому що окрім звичайних парафіяльних функцій, тут буде виконуватися душпастирське служіння в розташованих поруч двох медичних установах області: Обласній Психоневрологічній лікарні №3, Обласному Онкологічному Диспансері, та в закладі соціального призначення – Обласному Геріатричному будинку.  Храм обслуговуватиме вірних з усієї області, які перебувають в цих закладах. Тому його призначення буде далеко ніж парафіяльне. Священики парафії є лікарняними капеланами, вони беруть діяльну участь в медичному душпастистирстві в зоні АТО.

Присутній на святковій літургії гість – о. Роман Григораш, влучно сказав, що звичайних ліків для хворих ніколи не вистачить. Тут потрібно найбільше духовних лікарств: любові, віри, радості, миру та інших духовних дарів. Парох та Синкел у справах капеланського служіння о. Василь Рак, згадав про недавній Патріарший Собор, який був посвячений темі «Жива парафія – живий Христос». Потрібно із пасивних спостерігачів перетворюватися на діяльне і живе знаряддя в руках Божих, бути дійсними і здоровими  членами в Тілі Христовому. Для цього прихожани парафії  св. Ап. Луки мають надзвичайно чудову нагоду.

На святковому дійстві крім прихожан були присутніми медичні працівники та пацієнти. Усьому сприяла чудова осіяння погода. Настрій підняли семінаристи, які розігріли серця молільників прекрасним виконанням пісень.

Парафія св. Апостола Луки-лікаря запрошує усіх до доброчинності в побудові нашого Божого дому. Сподіваємося, що майбутня святиня стане місцем для духовного розвитку усіх прихожан, але, в першу чергу, для тих, хто працює та лікується в наших медико-соціальних закладах.

 

 

Степан Пасічник,
парафіяльний кореспондент