4 листопада в стінах Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата була проведена конференція, центральною темою якої була постать світича УГКЦ – Митрополита Андрея Шептицького. Проводив для семінаристів цю конференцію о. д-р. Андрій Чировський – директор інституту Східнохристиянських студій імені митрополита Андрея Шептицького, що в Оттаві, Канада.

Розглядаючи постать легендарного Митрополита УГКЦ, о. Андрій поставив акцент на його навчанню про молитву. Митрополит Андрей залишив нам у спадщину 2 твори, в яких глибоко застановляється над темою молитви: «О молитві» (1911 р.) та «Божа мудрість» (1932 р.). Через свої твори він закликає нас усіх просити у молитві дару Божої мудрості, щоб ми могли спрямовувати своє життя на шлях наслідування Христа. Також владика Андрей наголошує на молитві, яка повинна виходити з глибин людського серця.

В одній з своїх молитов Митрополит Андрей говорить такі слова: «Пресвятий Ісусе… дякую Тобі, що Ти дав мені українське серце в груди». Він називає себе сином того народу, який у своїх стражданнях є найбільше подібний до нашого Спасителя. Митрополит прикладом свого життя навчає нас виходити за рамки конфесії та національності – любити всіх ближніх правдивою християнською любов’ю, незалежно від їхньої релігійної та національної ідентичності. Він для нашої Церкви є справжнім вчителем молитви.

Після завершення конференції, ректор ІФДС митр. прот. Олег Каськів подякував о. Андрію Чаровському за таку чудову науку, яка дала змогу всім присутнім з нового ракурсу подивитися на постать Андрея Шептицького – справжнього світича для нашої Церкви і народу, а семінаристи заспівали отцю-доповідачу «Многая літа».

Інформаційний центр ІФДС