В четвер, 5 листопада, у конференц-залі Івано-Франківського Архієпархіального управління проходило засідання Пресвітерської ради. Зустріч очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир разом з Єпископом помічником Преосвященним Владикою Йосафатом.

Збори розпочались молитвою, після якої Митрополит Володимир звернувся до присутніх священнослужителів з вітальним словом. Далі засідання провадив прот. Віталій Максимів – секретар Пресвітерської ради та помічник Економа Архієпархії.

Преосвященний Владика Йосафат розповів про Ювілейний Рік Божого Милосердя, який проголосив Святіший Отець Франциск. Кир Йосафат наголосив на важливості цього року в житті архієпархії.

Опісля Синкел у справах духовенства та Ректор Духовної Семінарії митр. прот. Олег Каськів представив учасникам ради хід та резолюції Патріаршого Собору, що в серпні цього року проходив в Івано-Франківську. Пізніше слово мав прот. Віталій Токар – Допоміжний судовий Вікарій, який розповів про Парафіяльний правильник.

Пізніше розпочався розгляд та обговорення нагальних питань, які були виставленні на засідання Пресвітерської ради Івано-Франківської Архієпархії.

 

Прес-служба Архієпархії