8 листопада в смт. Отинія, Коломийського р-ну, освятили новозбудований Деканальний храм Зіслання Святого Духа. У співслужінні тридцяти священиків Івано-Франківської Архієпархії, святкове богослужіння очолили  Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир та Преосвященний Владика Василій - Єпископ Коломийсько-Чернівецький.

На порозі храму Владик зустрічали молоді парафіяни із хлібом та сіллю, просячи Божої благодаті для нового храму, який будувався 20 років. Чин освячення церкви прекрасним співом прикрасили семінаристи Івано-Франківської Духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата.

У своїй проповіді Владика Василій наголосив на важливості "Живої парафії, як місце зустрічі з Живим Христом".  Єпископ закликав вірних наповнювати новоосвячений храм так чисельно, як і в цей історичний день.
У свою чергу парох храму – митр. прот. Василь Мельничук подякував Архієреям за благословення та освячення храму.

Також Владика Василій нагородив о. Василя та відповідального за будівництво п. Василя Прокопія грамотами Блаженнішого Патріарха СвятославаПарафіяни подякували отцю-пароху за його невтомну працю у будівництві храму та подарували золотий хрест з прикрасами. Перший заступник голови ОДА п. Олександр Левицький нагородив отця-пароха медаллю першого ступеня "За заслуги перед Прикарпаттям".

На завершення усі присутні помолитись за Україну піснею "Боже Великий Єдиний".

 

За повідомленням Івана Харевича