У неділю, 15 листопада, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир завітав на парафію св. вмц. Параскевії-П’ятниці, що у с. Куропатники, Галицького р-ну. Центром цього Пастирського візиту стало освячення відреставрованого храму.

На подвір'ї церкви свого Архієрея радо зустрічали діти, молодь та уся парафіяльна громада, на чолі з парохом о. Петром Мелецьким. Вже на початку відвідин Митрополит Володимир здійснив освячення відновленого храму, який, після трьох років клопіткої праці, здивував усіх своєю ясністю та порядком.

Після освячення церкви розпочалась Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Володимир, у співслужінні отця-декана Дмитра Шмігеля, пароха о. Петра та запрошених священнослужителів. У своїй проповіді Митрополит звернув увагу на те, що ми, люди, дуже часто, за всяку ціну намагаємось зберегти своє фізичне здоров’я та життя, при цьому духовно можемо бути хворими протягом довгого часу.

"Тому якщо хтось із нас зауважив у своїй душі ознаки духовної смерті, поспішаймо до Небесного Лікаря за ліками, доки маємо ще час", - підсумував наш Архієрей.

На завершення Божественної Літургії усі спільно помолилися за Україну та освятили воду, з нагоди храмового празника у с. Куропатники.

Щоб переглянути фотозвіт, натисніть на світлину

 

Прес-служба Архієпархії