18 листопада до Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата із пастирським візитом завітав Преосвященний Владика Йосафат (Мощич), єпископ помічник Івано-Франківський, для уділення нижчих свяченнь а саме: чин читця, співця, свіченосця та піддиякона випускникам семінарії, що належать до Івано-Франківської Архієпархії.

Після уділення нижчих свячень Преосвященний владика Йосафат привітав новопоставлених піддияконів, побажавши водночас щедрих Господніх ласк, щоби кожен, скріплений Божим благословенням і опікою, щодень виконуючи свої обов’язки як семінариста, так і просто християнина, міг надалі прямувати до вищого стану, але щоб в той же час не збезчестили того який отримали.

У свою чергу, зі словами вдячності до єпископа від імені новопоставлених піддияконів звернувся брат Микола Шпітальний. Він сердечно подякував Владиці Йосафату за уділення нижчих свячень, які є необхідною передумовою для отримання ступенів дияконату і пресвітеріату, запевнивши також у своїй вірності та сумлінному виконанню повірених обов’язків. Також були занесені слова вдячності ректору семінарії митр. прот. Олегу Каськіву, віце-ректору прот. Олесю Будзяку, духівникам та сповідникам за формацію та підтримку.

Після привітань та подяк, Владика Йосафат освятив камелавки для семінаристів 1-го курсу. Після цього всі спільно помолились Вечірню, яку очолив Преосвященний Владика у співслужінні духовенства семінарії.

Щоб розділити радість з нагоди цієї святкової події, до семінарії приїхали також рідні і друзі новопоставлених піддияконів.

Інформаційний центр ІФДС