23 листопада 2015 року в Івано-Франківській Духовній семінарії ім. свящмуч. Йосафата відбулася презентація програми «Молитовне читання Євангелія від Марка» та «Інструкції щодо Причастя немовлят та дітей в УГКЦ».

Розпочалася презентація спільною молитвою, яку провів Синкел у справах духовенства Івано-Франківської Архієпархії та ректор ІФДС митр. прот. Олег Каськів.

Отець д-р Тарас Барщевський (координатор біблійного апостоляту УГКЦ) представив програму молитовного читання Євангелія від Марка, в якій пояснив структуру, спосіб проведення молитовного читання Святого Письма та різні методи застосування цієї програми – для читання в парафіяльних біблійних спільнотах, сім’ях або приватно. Крім того о. Тарас представив перекладений українською мовою коментар до Євангелія від Марка авторства Сільвано Фаусті. Відтак отець представив загальний вступ до Євангелія від Марка, пояснивши його зміст та структуру, який допомагатиме впровадженням до молитовного читання. Присутні на презентації священнослужителі, які навчаються в Інституті постійної формації, семінаристи, катехити та всі бажаючі були приємно вражені доступністю і чіткістю слів промовця.

«Євангеліє від Марка представляє нам особистий шлях людини для того, щоб вона могла визнати свою віру в Бога. Це шлях на який запрошений кожен із нас, щоб разом з ап. Петром сказати: «Ти – Христос, Син Бога Живого». Ця віра – це дорога, яку необхідно пройти», - сказав отець-доповідач.

Сестра д-р Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, представила інструкцію щодо Причастя немовлят і дітей в УГКЦ. Це документ Синоду Єпископів УГКЦ, який Патріарх Святослав проголосив 2 листопада 2015 року. Інструкція складається з історично-богословського аспекту та канонічних підстав Причастя немовлят і малих дітей, а також душпастирських вказівок для священнослужителів, батьків і катехитів. Сестра Луїза, СНДМ, наголосила на важливості якнайшвидше донести до відома всіх вірних УГКЦ Інструкцію щодо Причастя немовлят та дітей в УГКЦ та програму «Молитовне читання Євангелія від Марка», щоб втілювати їх у життя.

Варто також сказати, що програми «Молитовне читання Євангелія від Марка» та «Інструкції щодо Причастя немовлят та дітей в УГКЦ» вже презентували в Києві, Львові, Харкові та інших містах України. На черзі країни Західної Європи.

 Щоб переглянути фотозвіт, натисніть на світлину

 

Прес-служба Архієпархії