На свято Входу в храм Пресвятої Богородиці, у с. Горохолино, Богородчанського р-ну, завершилась Свята Місія, яку проводив Головний духівник Івано-Франківської Духовної Семінарії прот. Ярослав Тимішак. Благословити парафіян з нагоди торжества завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир.

Численні парафіяни, молодь та діти на чолі з парохом вийшли зустрічати свого Архієрея. Після кількаденних реколекційних наук чимало з них приступили до Святих таїн Покаяння та Євхаристії.

На Божественній Літургії, під час проповіді, Митрополит Володимир наголосив на тому, що батьки Пресвятої Богородиці наче закликають нас до наслідування їхнього вчинку, які зростили, виховали та приготували Марію до ревного служіння Богові.

Звернувся Кир Володимир також і до батьків, пригадавши, що їхнім обов’язком є приходити зі своїми дітьми до храму, щоб вже змалку на Божественній Літургії, інших богослужіннях та катехитичних науках пізнали і полюбили Бога. «Щоб вони могли називати Його своїм Отцем Небесним».

«Уникаймо чварів, які дуже шкодять Церкві Христовій в Україні. Поводьмось гідно, як діти Божі. А в цьому нам допоможе Пречиста Діва – покровителька України», - звернувся Митрополит на завершення проповіді.

Після Божественної Літургії Владика подякував отцю-реколектанту, пароху та усім, хто брав участь у Місії, а також, за традицією, освятив воду та поблагословив нею усіх вірян.

 

Прес-служба Архієпархії