Таким тренінгом 10 грудня в реколекційному будинку Львівської Архиєпархії УГКЦ в Брюховичах поблизу Львова розпочався Форум молодих журналістів – християн, - повідомляє Прес-сужба Івано-Франківської Архієпархії з посиланням на ДивенСвіт.

Несподіванкою для учасників заходу стала поява Патріарха Святослава, який вразив усім такими словами: «Я завжди мріяв побувати на такому семінарі, щоб навчитись говорити з молоддю про Бога цікаво». Також Блаженніший  поблагословив усіх на плідну співпрацю, тим самим створивши сприятливу атмосферу для комунікації.

Тема тренінгу звучала: «Як говорити Церкві до молоді?».  Лекторами були Лукаш Шеліга та Моніка Патерка, члени оргкомітету Світового Дня Молоді Краків 2016, які відповідають висвітлення підготовки до СДМ у соціальних медіа .

Спікери розпочали розмову оригінально, запросивши кожного учасника відповісти на запитання: «Що символізує молодість для тебе». Різноманітність відповідей дала змогу наочно зрозуміти, що молоді люди сукупність індивідуальностей та різноманітностей. Відповідно, потрібно практикувати різносторонні підходи повідомлення інформації, аби вона точно дійшла цільової аудиторії. Також важливо чітко розуміти, до якої категорії молоді ти звертаєшся і враховувати їх особливості та відмінності. Просто необхідно промовляти до аудиторії зрозумілою їй мовою. Аудиторії зрозумілий сленг? Тоді використовувати і його в своєму мовленні, звичайно, в межах розумного. Аудиторія використовує тренди соцмереж? Тоді охопити і їх, взяти в них участь. Використовують хештеги чи інші форми самовираження? Так, обов’язково використовувати хештеги.
Важливим кроком є поставити  себе на місце читача і спробувати мислити як він. Чи буде він читати, чи буде це йому цікаво, чи повірить Вашим словам?

 

Ну і, звичайно, - основою довіри до Ваших слів є щирість. Без неї інтересу до Ваших слів не буде. Організатори зазначили, що в епоху соціальних медіа – слово має особливу вагу і можливість. І про це не можна забувати.