З ініціативи Міжнародного реколекційного руху "Подружні зустрічі", Івано-Франківського осередку, за сприяння Комісії у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, 11-13 грудня 2015 р. Б. у монастирі сс. Пресвятої Родини, с. Гошів, пройшли реколекції для родин. 

Участь в них прийняли десять подружніх пар (чоловік та дружина) з Івано-Франківська, Бурштина, смт. Вигоди, Долинського р-ну,  Коломиї, м. Миколаїв (Львівської обл.). Окрім того, в цих реколекціях приймали участь воїни АТО та одна пара переселенців  з Луганської обл. Найстаршими учасниками були подружжя, що вже разом 41-й рік.

Читайте також: Відомий екзорцист Ян Білецький проводить реколекції в смт. Перегінське.

Цікавих два дні наповнених посиленою молитвою та роздумуванням над словом Божим, миром та спокоєм, спілкуванням поміж собою. Повчанням та добрим прикладом служили аніматори: Віталія та Світлани Чуйко, Олега та Світлани Корпових, Ігор та Наталії Лудчаків.

Чималий вплив на учасників мала і постава духівника - о. Юрія Прилепського. Його слова спонукали дійсно до призадуми над своїм подружнім життям, над його переміною, відновленням діалогу та почуттів, які з плином часу в побуті часто, відходять на другий план, адже науково доведено, що подружжя кожного дня спілкується всього близько 7 хвилин.

Закінчились реколекції діленням самих учасників пережитим під час цього часу, їх зробленими висновками, побажаннями. Також всі спільно стали учасниками Божественної Літургії, після якої отець-реколектант поблагословив кожну пару.

По темі: Глава УГКЦ зустрівся з головами Комісії у справах сім’ї

 

диякон Ярослав Ілюк