З метою передачі практичних навиків та вмінь по догляду за важкохворими та маломобільними хворими для соціальних робітників Івано-Франківського центру соціального обслуговування 17 червня 2015 року було проведено навчальний тренінг «Основи догляду за важкохворими», - інформує Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії з посиланням на БФ «Карітас – Івано-Франківськ».

Тренінг проводила медичний працівник БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Нащук О.П., яка має великий практичний досвід роботи.

Тренер неодноразово наголошувала на тому, що догляд за важкохворим потребує доброго розуміння принципів домашньої опіки. Практично продемонструвала широкий спектр послуг догляду за тілом хворих та немічних – це навчання проведення масажу та розтирання, і переодягання, і заміна постільної білизни, і навчання способів профілактики пролежнів та багато інших гігієнічних послуг.

Читайте також: У гості до Святого Миколая завітали діти та молодь з обмеженими можливостями

Учасникам тренінгу було цікаво почути про деякі особливості здійснення домашньої опіки, які, на перший погляд, є дуже простими, але вимагають відповідних знань. «Нас дуже цікавить догляд за хворими в післяінсультний період. Розкажіть більш детально» - цікавилась соціальний працівник п. Марія.

Впродовж тренінгу велось активне обговорення життєвих ситуацій та обставин, які найбільше цікавили соціальних працівників та з якими вони стикалися в повсякденному житті.

 

Захід відбувся в рамках проекту «Сприяння у доступі до медичного обладнання для соціально незахищених верств населення» за фінансової підтримки доктора Володимира Шкільника.