Собор завершиться завтра, коли після Архієрейської Божественної Літургії в Архікатедральному соборі відбудеться офіційне проголошення резолюцій Собору Івано-Франківської Архієпархії.

Сьогодні, 7 грудня, в  Івано-Франківську завершився перший день Собору Івано-Франківської Архієпархії. Він проходив в приміщенні Духовної семінарії.

Після реєстрації, розпочався молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у співслужінні із секретаріатом Архієпархіального собору. Загалом участь в роботі першого дня взяли участь 127 делегатів з усіх протопресвітеріатів. Відразу після молитви Канцлер Курії Івано-Франківської Архієпархії о. Віталій Федун зачитав декрет Архієпископа і Митрополита Володимира про відкриття Собору.

Опісля родина емігрантів з Канади Попадин Віталія та Наталі, разом із дітьми, врочисто внесли до каплиці Святе Письмо, що є символом живої присутності Господа нашого Ісуса Христа серед учасників зібрання.

Згідно розпорядку Собору далі відбувалися виступи доповідачів та співдоповідачів. Делегати почули доповіді п. Тетяни Середюк, о. Івана Стефурака, о. Івана Гудзя, о. Олега Каськіва, о. Йосафата Бойка, ВС та о. Йосафата Хаймика, ЧСВВ.

Після обіду розпочалася праця в групах, під час якої кожен делегат зміг висловити свої думки та долучитися до створення Соборових резолюцій. Всі 127 учасників Собору були розділені на 5 груп, кожну з яких провадив керівник. У підсумку делегати сформували перелік резолюцій, за який проголосували, подавши на розгляд Архієпископа і Митрополита Володимира.

Завершився перший день Собору Івано-Франківської Архієпархії спільним фото.

______________________

Долучайтесь до нашого каналу у Telegram - тут завжди найважливіша та найактуальніша інформації з життя Церкви одразу у Вашому смартфоні!

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ