Цікавим є те, що саме стільки ж років має храм Різдва Христового, що по вул. Мазепи в Івано-Франківську, настоятелем якого є о. Софрон.

У неділю, 29 листопада, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин в храмі Різдва Христового очолив подячну Архієрейську Божественну Літургію з нагоди 20-літнього ювілею священства о. Софрона Зелінського, ВС.

26 листопада 2000 року він став священником і з того часу невтомно трудиться у Божому винограднику. З 2001 року є адміністратором парафії Різдва Христового в Івано-Франківську, а з грудня 2005 року призначений директором Радіо «Дзвони».

Звертаючись до присутніх вірних на богослужінні в часі проповіді, Митрополит Володимир роздумував над історію з сьогоднішнього євангеліє, яке розповідає Христову притчу про Милосердного самарянина. 

Митрополит відзначив, що християнин не може звертати своє милосердя виключно на тих, кого любить, або до кого є прихильним, але, за прикладом Господа нашого Ісуса Христа, ми повинні бути милосердними та люблячими особливо до тих, хто нам не подобається, кого вважаємо нашими ворогами.

«У кожному випадку нашого життя ми повинні вбачати, що сам Бог посилає нам наших ближніх, котрі потребують нашої допомоги. Хто ж є нашим ближнім вирішуємо не ми, але обставини, які є спільними для нас і тих, хто поруч з нами», - повчав проповідник.

Архієрей звернув особливу увагу на те, що ми повинні бути милосердними, адже колись нам доведеться дати звіт Всевишньому за все, що ми зробили, або не зробили людям.

«Христос не випадково повчає любити ворогів, бо ж, за апостолом Павлом, найкраща відплата нашим ворогам -  це милосердя, яке ми зробимо їм, допомога у біді. Виявляючи наше милосердя ворогами, ми, тим самим, випрошуємо милосердя у Господа Бога для нас», - підсумував Владика.


Проповідь Митрополита Володимира у 25 неділю після Зіслання Святого Духа

Після Служби Божої в адрес о. Софрона пролунали слова вітань від Митрополит Володимира, співбратів по Згромадженню та людей, котрі впродовж цих 20 років добре знали старання та невтомну працю отця. Завершилось святкування голосним многоліттям.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, до якого о. Софрон як керівник радіо «Дзвони» також входить, приєднується до всіх вітань та бажає подальшого невтомного творчого лету під подувом Духа Святого!

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ