14 жовтня в Івано-Франківську відкрили пам’ятник Роману Гурику, який загинув у лютому від кулі снайпера на Майдані. Чин освячення здійснив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Преосвященний Владика Володимир (Війтишин).

На урочисту подію прибуло чимало містян, рідних, друзів та побратимів Героя України Романа Гурика. На початку освячення Митрополит разом із духовенством помолилися поминальну панахиду. Урочисто відкрити пам’ятник удостоїлись батьки Романа п. Ірина та п. Ігор Гурик.

Митрополит Володимир подякував батькам за добре виховання молодого Героя та привітав усіх присутніх з празником Покрову Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, Роман Гурик був студентом ІІ курсу філософського факультету. Народився юнак 2 жовтня 1994 року в місті Івано-Франківську. Навчався в гімназії № 2, потім у 23 школі, яку закінчив екстерном у 10 класі. Після закінчення школи вступив у Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника на філософський факультет спеціальність «Психологія»,  де навчався у групі ПС – 21.

Друзі та товариші згадують Романа як незвичайну людину, адже він вирішував різноманітні питання креативним, нестандартним способом. На будь-яке питання чи проблемну ситуацію мав власну думку та  дотримувався її. За словами товаришів, Роман був дуже талановитим і розумним хлопцем, який любив життя, а також веселою людиною, хорошим другом і, звісно, патріотом рідного краю, який відстоював свою громадянську позицію.

Прес-служба Архієпархії