У суботу, 10 грудня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин очолив священичий похорон за покійним о. Федором Юрівим у храмі св. Миколая, що у с. Тисів Болехівського протопресвітеріату.

У переддень священичого похорону, 9 грудня, за новопреставленим душпастирем молилися парастас, який очолив ректор Івано-Франківської духовної семінарії прот. Тарас Путько.

Наступного дня, 10 грудня, Митрополит Володимир очолив Архієрейську Божественну Літургію, а співслужили йому священники Болехівського протопресвітеріату, зокрема, о. Дмитро Павлик — протопресвітер Болехівський.

На поминальне моління чисельно зібралися парафіяни храму, небайдужі вірні, а також родина покійного священнослужителя.

В часі Служби Божої Митрополит Володимир промовив до вірних та родини:

«Дорога родино, висловлюю вам щирі співчуття у день цієї великої втрати. Отець Федір був добрим священником Української Греко-Католицької Церкви, якій був вірним протягом свого життя».

Після Літургії Високопреосвященний Владика Володимир звершив Чин похорону мирських ієреїв. В цьому часі кожен присутній у святині мав змогу попрощатися із новопреставленим отцем Федором.

Відтак завершити похоронну процесію Владика Володимир доручив о. Дмитру Павлику, який очолив панахиду біля місця поховання о. Федора.

На завершення поминальних молінь  до чисельно зібраних вірних звернулися родичі покійного, які висловили вдячність всім, хто прийшов молитися за душу спочилого о. Федора та вшанувати його пам'ять.

Довідково:

Отець-мітрат Федір Юрів народився у 1936 році в с. Тисів Долинського району Івано-Франківської області. 

Навчався в Московській духовній семінарії та академії з 1968 по 1972 рік.

Дияконські свячення отримав 7 березня 1972 року, а ієрейські — 17 травня 1972 року.

В січні місяці 1990 року після визнання Віри був прийнятий до Української Греко-Католицької Церкви Єпископом-Ординарієм Івано-Франківським Кир Софроном Дмитерком і уповноважений виконувати священичий уряд.

Душпастирське служіння протягом всього свого життя о. Федір здійснював на декількох парафіях Болехівського протопресвітеріату Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Зокрема, отець Федір був парохом храму Святого Михаїла, що у с. Міжріччя, та парохом храму св. влкмч. Дмитрія, що у с. Поляниця.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ