В понеділок, 19 грудня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин здійснив чин освячення новозбудованого храму Св. Миколая у с. Черніїв.

При вході до храму Архієрея зі словами вітань зустрічали діти та молодь парафіяльної громади на чолі з парохом храму митр. прот. Олегом Качмарським, деканом Лисецького протопресвітеріату.

Перед початком Божественної Літургії Архієрей звершив освячення престолу, на якому здійснюється безкровна жертва Спасителя, та освячення самого храму.

Після цього Митрополит Володимир очолив Святу Літургію у співслужінні пароха парафії та чисельно зібраного духовенства.

Проповідь Архієрея складалась з двох частин: Митрополит пояснив вірним значення чину освячення храму та роздумував над важливістю свята Святого Миколая.

«В особі Св. Миколая ми маємо заступника перед престолом Божим, лікаря, визволителя і розрадника. Святий Миколай жив не для себе, а для людей і для Господа. Він завжди був з хворими і жебраками. Хоч минає понад 17 століть від його смерті, пам'ять про нього все більше поширюється, тому що добродійна любов до ближнього і милосердя св. Миколая символічно тріумфує у дні його свят по цілому світу», – наголосив Митрополит.

Після завершення богослужіння Владика Володимир привітав вірних з подією освячення новозбудованого храму, адже уся громада об'єднала свої зусилля для зведення святині, оскільки декілька років тому старий деревʼяний храм згорів.

«Побудувати церкву означає звершити діло, яке свідчить про нашу любов до ближнього. Чи існує ще така установа, яка віддала б служінню людині більше, ніж священний дім Божий? Це місце для усіх, без винятків і розподілів. Тому, Святе Письмо робить наголос на те, що брати участь у зведенні храму є особливим привілеєм. І ви, сьогодні тут присутні, змогли стати учасниками цього звершення, натхненного вашими душпастирями, і насамперед отцем-парохом», – мовив Архієрей.

Владика висловив подяку пароху парафії о. Олегу та усім, хто долучився до спорудження цієї святині, нагороджуючи Патріаршими та Митрополичими грамотами усіх, хто в найбільший спосіб долучився до зведення храму. Зачитав текст грамот Генеральний Вікарій Івано-Франківської Архієпархії митр. прот. Степан Балагура.

Опісля архієрей привітав всіх іменинників, побажавши їм бути добрими як Миколай, творити чуда і добро, а вчинками наслідували свого покровителя.

Особлива подяка линула до воїнів, завдяки жертві яких сьогодні ми продовжуємо будувати міцний тил, і можемо молитися у новому храмі. Тож, Владика Володимир закликав усіх посильно молитися за наших захисників, що потребують духовного заступництва.

Відтак всі спільно помолилися за мир та спокій у нашій Батьківщині, а Митрополит Володимир уділив усім присутнім своє архієрейське благословення.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ