У період із 30 грудня по 1 січня на парафії Матері Божої Неустанної Помочі м. Івано-Франківська, в якій служать душпастирі зі Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи), тривали передріздвяні реколекції, які проводив о. Володимир Лукашевський — священник Відпустового центру блаженного Симеона Лукача, що в с. Старуня.

Впродовж трьох днів парафіяни та гості святині мали нагоду почути 5 духовних наук, якими зі всіма присутніми ділився о. Володимир Лукашевський.

Тема першої науки звучала так: "Відвага пуститися в дорогу. Таїнство послуху". Під час другої науки священник розважав про гріх та прощення, а також про те, як прийняти прощення.

Духовними роздумами третьої частини реколекцій стала тема "Покаяння і Боже запрошення", а четвертої — "Жити тут і тепер. Відвага довіритись Христу". Завершилися реколекції темою "Він – наш дар. Віра – це завжди прояв назовні".

«Дуже гарним способом підготуватися до якогось свята є, власне, реколекції. Тому я вдячний сьогодні за запрошення та можливість ці кілька днів бути з вами й спільно мандрувати на цьому завершальному відрізку до нашого духовного Вифлеєму», — зазначив о. Володимир.

Також душпастир розповів, яку користь можуть принести реколекції:

«Слово «реколекції» є латинським і має кілька значень. Перш за все воно означає "зібратися разом", "зібрати розум докупи", "опам’ятатись", "привести себе в порядок", а врешті — "примиритись". Тому дуже важливо під час реколекцій збагнути: що я роблю добре, а що зле. Проаналізувати це, і найголовніше — змінити. Важливо не бути просто слухачем, але втілити почуте у власне життя».

У часі реколекцій о. Володимир привіз на парафію мощі блаженного священномученика Симеона Лукача, про якого розповідав після кожної Божественної Літургії. Також слухачі дізналися багато цікавої інформації про Відпустовий центр у Старуні.

По завершенні кожного богослужіння душпастир благословляв всіх присутніх у храмі мощами блаж. свщмч. Симеона Лукача.

Протягом всіх днів реколекцій віряни мали нагоду приступити до Таїнства Покаянна, щоб належно підготуватися до Різдва Христового, яке настане через декілька днів.

«Дякуємо отцю за духовні науки! Завжди раді будемо бачити знову!», — зазначають священнослужителі храму на парафіяльній фейсбук-сторінці.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ