19 листопада 2015 року Божого, в навечірня свята Преподобної Йосафати Гордашевської, катехитична школа імені блаженної, яка декілька років тому була заснована при парафії св. Архистратига Михаїла, с. Вовчинець, Івано-Франківської архієпархії УГКЦ зібралась в чудовому дерев’яному храмі 1862 року, щоби урочисто відсвяткувати свято своєї небесної покровительки.

Святкування розпочались акафістом до Преподобної Матері Йосафати, який очолив о. Володимир Містерман, сотрудник даної парафії. Священик, разом з колишніми і актуальними учнями катехитичної школи, їхніми батьками та рідними щиро молились перед мощами блаженної Йосафати, які були надані для почитання Сестрами Служебницями Непорочної Діви Марії з дому Серця Христового з Івано-Франківська.

Після богослужіння священик звернувся до усіх присутніх з короткою наукою, в якій наголосив в особливий спосіб на тому, що приклад блаженної Йосафати повинен нас спонукати до того, щоби прожити життя в любові до Бога і ближніх так, як це зробила Мати Йосафата. «Просімо в Отця Небесного, щоби вчинив наші серця здатними прийняти і зрозуміти Боже Слово і обдарував усіх дарами Духа Святого, щоби кожен, за прикладом бл. Йосафати, зробив своє життя Живим Євангелієм», – сказав на завершення о. Володимир і закликав усіх вірних помолитись за дітей катехитичної школи, за мир в Україні і цілому світі та за ціле згромадження Сестер Служебниць.

Друга частина святкувань пройшла в приміщенні катехитичної школи. Піснями, віршами, розповідями і театралізованою сценкою молодь і діти розповіли усім присутнім про тихе, але сповнене любові до усіх життя блаженної Йосафати.

 

 

Прес-служба парафії св. Архистратига Михаїла (с. Вовчинець)