У суботу, 21 листопада, в Івано-Франківську освятили новозбудований храм св. Архистратига Михаїла, по вул. Сорохтея. Чин освячення здійснив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир.

Численні вірні та духовенство на чолі з парохом о. Михайлом Білінським радо вітали свого Архіпастиря на подвір'ї нового храму. Після чого Митрополит Володимир освятив церкву та розпочав Божественну Літургію.

Роздумуючи над сьогоднішнім святом під час проповіді, Архієпископ наголосив на ролі Архистратига Михаїла в історії спасіння. «Сьогодні нам, християнам, разом з Архистратигом Михаїлом потрібно рішуче виступити проти безбожників, богохульників, агітаторів гріха і беззаконня, - закликав Преосвященний Владика. – Дорогі у Христі! Сьогодні в боротьбі за нашу рідну хату, за нашу вільну, демократичну, християнську Українську державу, за мову, культуру, Церкву мусимо ставити рішучий клич святого Архистратига Михаїла: Хто як Бог!», - підсумував Митрополит Володимир.

На завершення Архієрейської Божественної Літургії, Владика подякував усім, хто долучився до зведення такої чудової святині та привітав пароха і усіх іменинників з Днем їхнього Небесного опікуна.

 Щоб переглянути фотозвіт, натисніть на світлину

Прес-служба Архієпархії