У неділю, 22 листопада, громада с. Росільна, Богородчанського р-ну, відзначала велику радість:  на запрошення прот. Дмитра Дякуна, пароха храму святих Петра і Павла, з Пастирським візитом завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир.

Преосвященного Владику радо зустрічали діти, молодь та уся спільнота. На початку, Митрополит Володимир здійснив чин освячення іконостасу та проскомидійнику. Після чого розпочалась урочиста Божественна Літургія.

Під час проповіді Владика Володимир розповів про значення та роль Іконостасу, не просто як стіни, що відділяє храм Вірних від Святилища, але як справжнього мистецтва, символічної науки християнської релігії.

"Скільки разів глянемо тілесними очима на ікони Іконостасу, стільки разів дивімся душевними очима на життя Христа Господа, Пречистої Діви, Пророків, Апостолів та інших Святих, роздумуймо про їхні діла, та наслідуймо їх, бо до цього взиває нас Свята Церква", - підсумував Архієрей.

На завершення своїх Пастирських відвідин Митрополит Володимир подякував усім, хто спричинився до постання нового Іконостасу, освятив воду та окропив нею усіх вірних.

 

Прес-служба Архієпархії