25 листопада в Івано-Франківській Духовній Семінарії відбулося урочисте святкування храмового празника свщмч. Йосафата, під заступництво якого віддана наша семінарія.

У навечір’я свята семінарійна спільнота молилась Велику Вечірню з Литією, яку очолив ректор ІФДС митр. прот. Олег Каськів у співслужінні з віце-ректором прот. Олесем Будзяком, головним духівником прот. Ярославом Тимішаком, духівниками та отцями-настоятелями семінарії. Також відбулось освячення нового Євангелія для семінарійного храму.

Після Великої Вечірні відбувся чин посвяти в члени Братства свщмч. Йосафата, який розпочався Молебнем до св. Йосафата, в часі якого кандидати дали обітницю виконувати всі обов’язки статуту братства. Варто зауважити, що цього року до братства долучилося близько 40 членів.

Продовжуючи святкування храмового празника, семінаристи ІФДС, з допомогою ТУСК "Обнова", підготували творчий вечір. Театральною інсценізацією намагались відтворили життя та діяльність священномучиника Йосафата – покровителя нашої семінарії.

Перед виставою віце-ректор ІФДС прот. Олесь Будзяк промовив вступне слово, вітаючи всіх зі святом. За мить почалось дійство, в якому представили повний екскурс з життя покровителя, а саме: театральні сцени з мультимедійною вставкою, а також короткометражний фільм і доповідь бр. Михайла Паляка. Виступ супроводжував семінарійний хор “Благовіст”, який своїм прекрасним виконанням пісень додав присутнім яскравих переживань. Варто відзначити старанну акторську майстерність братів, які з емоціями та переживаннями старались донести нам всю велич тієї епохи християнського життя, в якій проживав великий святий нашої Церкви.

Торжественне святкування продовжилось сьогодні Божественною Літургією, яку очолив ректор ІФДС митр. прот. Олег Каськів у співслужінні з ректором ІФБУ прот. Олександром Левицьким, віце-ректором ІФДС прот. Олесем Будзяком, віце-ректором ІФБУ митр. прот. Борисом Гобиром, настоятелями ІФДС, отцями-професорами ІФБУ та гостями, які завітали, щоб сьогодні спільно помолитися про заступництво до патрона нашої семінарії. Супроводжував цю Літургію своїм чудовим співом семінарійний хор «Благовіст» під керівництвом викладача літургійного співу прот. Тараса Огара. На завершення Літургії, отець-ректор Олег Каськів привітав всіх присутніх з нашим чудовим семінарійним святом і побажав всім такої ж ревності, завзятості і святості у служінні і навчанні, яку мав наш покровитель – св. Йосафат, після чого всі спільно заспівали «Многая Літа».

Святкування празника свщмч. Йосафата продовжилося в семінарійному рефектарі, де усіх чекав святковий обід, в часі якого лунали чудові пісні та вірші з уст семінаристів, а настоятелі та гості, в свою чергу, проголошували тости-побажання, щоб привітати семінарійну спільноту з сьогоднішнім торжеством. Окрему увагу варто приділити також семінарійним «Троїстим музикам», які чудовою грою на музичних інструментах неабияк порадували всіх слухачів.

Щоб переглянути фотозвіт, натисніть на світлину

 

Прес-служба Архієпархії за матеріалами Інформаційного центру ІФДС