В обідні години 15 грудня 2015 року прибув в Україну Його Високопреосвященство Клаудіо Ґуджеротті, новопризначений Апостольський Нунцій в Україні, - інформує Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії з посиланням на CREDO.

На летовищі папського представника вітали представники Католицької Церкви України: Його Блаженство Святослав Шевчук — голова УГКЦ, Його Високопреосвященство Петро Мальчук — архиєпископ Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви, та Його Преосвященство Мілан Шашік, єпископ Мукачівської єпархії Греко-Католицької Церкви. Владики привітали монсеньйора Клаудіо на українській землі та склали побажання плідного служіння.

Після цього Апостольський нунцій відвідав кардинала Любомира Гузара, з яким його єднає давнє знайомство. Після розмови вони разом помолилися в капличці, а на завершення монсеньйор Клаудіо попросив кардинала Любомира про благословення. 

 

У приміщенні Апостольської Нунціатури в Україні архиєпископа Ґуджеротті привітали працівники папського представництва. Як зазначив папський посланник, який добре розмовляє російською мовою, він уперше має такий великий колектив співпрацівників, тож сподівається добре виконати свою місію.