За доброю традицією провести старий рік та просити Божого благословення в новому, до Архікатедрального собору прийшло чимало містян. Також велика кількість вірних єдналася в молитві за допомогою онлайн-трансляції.

У суботу, 31 грудня, в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового відбулася подячна Божественна Літургія за прожитий 2022 рік.

Очолив богослужіння настоятель храму — митр. прот. Юрій Новіцький, співслужили отцю о. Віталій Токар — Судовий вікарій Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, о. Іван Жук та о. Іван Гнатюк — сотрудники Архікатедрального собору, а також протодиякон — Андрій Туз.

Опісля Літургії о. Юрій звернувся до всіх присутніх у храмі, підбиваючи підсумки за прожитий рік:

«Щоріч, на завершення громадянського року, ми збираємося тут, у Катедрі, щоб подякувати Богу за рік, який минає та просити благословення на наступний. Сьогодні ми стоїмо на порозі нового 2023 року. І знаєте, кожен рік залишає свій слід в історії, у 2021 ріці суспільство боролося із пандемією, із хворобою, яка забирала життя. А у 2022 році нас спіткала нова біда — у лютому на нашу країну напав ворог».

«У лютому Україна розпочала свою Хресну дорогу, але скільки стацій ми пройшли, наразі, ніхто не знає. Мені здається, що ми вже подолали більшу частину шляху. Однак, війна не закінчиться завтра чи післязавтра. І навіть якщо ми вже на половині дороги, то варто памʼятати, що попереду нас чекає Голгофа. Ми дякуємо Богу за те, що так, як на Хресній дорозі Симеон Киринейський допомагав Ісусові нести хрест, так само й ми, маємо багато друзів за кордоном, які підтримають нас у важкий час, вони допомагають нам всім, що є у їхніх силах», — додав настоятель храму.

Наприкінці о. Юрій Новіцький також виголосив молитву-благословення на прийдешній рік. У ній вірні просили Господа благословення, здоров’я та ласки добре провести рік.

Завершилося подячне богослужіння молитвою за Батьківщину «Боже Великий, Єдиний».

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ