Вже 11-ий рік поспіль, 31 грудня, в останній день року, на парафію святих Кирила і Методія, що у с. Крихівці Південного протопресвітеріату, з відвідинами приїжджає Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, щоб молитовно подякувати за прожитий рік.

На подячний молебень, який очолив Владика Володимир, чисельно зібралася молодь, діти та парафіяни.

У часі молебню Митрополит Володимир виголосив проповідь, у якій звернув увагу присутніх на зміни, що відбулися з нами за цей рік:

«Згадую вечір минулого року, коли ми з вами зустрічалися в цій молитві, аби подякувати Богу за рік, що проминув, а також просили Його благословення на рік, з яким сьогодні прощаємося. Та бачимо, як він змінився, як змінилося наше життя і як сильно змінилися ми самі. У нашій країні війна — надто складна. Нам усім потрібно перемогти і вистояти, тому молимо Всевишнього Господа про його святий мир для нашої землі. Просимо, аби Бог своєю милосердною і могутньою рукою благословив Україну і відвернув усіх ворогів, які так несправедливо прийшли на наші землі. Багато з нас втратили тих, які були з нами, а найбільше болить серце за молодих — найкращих синів та дочок, які відійшли до вічності. Тому проводжаючи цей рік звернімося до Всевишнього у проханні миру. Якщо хочемо Його ласки і настання миру, маємо збільшити наші молитви до Господа, бо Він вислуховує і благословляє».

Також Владика згадав і про Різдвяні свята, на які з нетерпінням чекаємо, закликаючи усіх молитися за мир:

«Свято Різдва потрібно святкувати з молитвою і колядками, як робили це постійно, насамперед у святому храмі. Та завжди маємо пам'ятати про тих, які не можуть бути з нами. Тих, які зараз на сході дають нам можливість спокійно молитися і святкувати ці свята. Тому єднаймося разом з ними, з усією Батьківщиною нашою та всім українським народом, підносячи молитву до святого Господа задля Його милості на цей рік. Просимо, аби Бог дав нам усім дочекатися наступного року, а на нашій земній мандрівці ніхто не загубився».

Настоятель храму о. Йосафат Бойко, ВС, подякував Архієрею за спільну молитву та благословення.

Традиційно, кожного року Митрополит Володимир відвідує якусь родину на окремій вулиці парафії святих Кирила і Методія. Цьогоріч Архієпископ завітав до родини Негричів, яка нещодавно стала частиною парафіяльної спільноти. Там Архієрей освятив їхню домівку та маленьку капличку святого Йосифа.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ