У неділю, 1 січня, біля пам'ятника Бандери, що знаходиться на Європейській площі м. Івано-Франківська, молитовно вшанували пам'ять за Степаном Бандерою.

Дійство відбулося з нагоди 114-ої річниці дня народження Степана Бандери, який був політичним діячем та головою Проводу ОУН.

На заході були чисельно присутні мешканці міста, військові, духовенство та представники влади.

Поминальне моління очолило духовенство Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ спільно з представниками ПЦУ.

«Бандера не визнаний героєм на національному рівні. Думаю, що від нас повинна йти ця ініціатива сьогодні — вчергове звернутися до керівництва держави: час настав признати Степана Бандеру! А з його ім’ям весь національно-визвольний рух минулого століття Героями України на державному рівні. Я вірю в те, що цей крок буде зроблений. Бо не можна сьогодні, борячись за Українську Державу, не визнавати Бандеру, не робити рішучих кроків. Українська мова, українська церква, національно-визвольний рух повинні бути на високому рівні», — зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Під час урочистостей присутні вшановували пам'ять загиблих за Україну та дякували усім, хто причетний до творення нової історії України, зокрема військовим, волонтерам, капеланам та всім небайдужим, що наслідують ідеї національно-визвольного руху.

Джерело