У неділю, 1 січня, до Архікатедрального та Митрополичого Собору Воскресіння Христового завітали пластуни, які принесли Вифлеємський Вогонь Миру.

Урочисте передання Вифлеємського Вогню Миру відбулося опісля Божественної Літургії, яка відправляється в Архікатедральному соборі щодня о 8:00 год.

На завершення Божественної Літургії до присутніх у храмі звернувся о. Степан Балагура — Генеральний вікарій Івано-Франківської Архієпархії, який, зокрема, зазначив:

«Бо Бог приготував для людини щось краще, і те краще чекає нас у Новому році. Вітаю Вас із Новим календарним роком! Нехай Господь благословить нас найперше — перемогою, здоровʼям та радістю. Щоб ми любили й шанували один одного, щоб ми справді були великими людьми, великої держави».

«Як завжди, у часі перед Різдвом, наші пластуни приносять Вифлеємський Вогонь, вогонь миру. Нехай він запалає у наших серцях, зробить нас дітьми Божими, добрими та гідними людьми, аби ми мали силу та мужність боронитися від ворога. Дякуємо пластунам за те, що вони щороку так гарно приходять до нас, аби принести Вифлеємський Вогонь. Він стоятиме у Катедрі на тетраподі та у сестри-монахині до Святого вечора», — додав о. Степан.

Відтак, співаючи пісню Вифлеємського Вогню Миру, пластуни передали вогонь у головну святиню міста.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ