У вівторок, 3 січня, на подвір'ї Архієпархіального управління Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин здійснив Чин освячення ще одної карети швидкої допомоги, яка служитиме для потреб українських захисників.

Службовий автомобіль отримали в дар від італійської волонтерської асоціації з цивільного захисту “G. Marconi Emergenza Radio Spinazzola” завдяки клопотанням парафіяльної громади УГКЦ міста Мілану та Антикризового координаційного центру Івано-Франківської Архієпархіі.

Карету швидкої допомоги передали до КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня Надвірнянської міської ради», де вона служитиме для потреб військовослужбовців.

З цієї нагоди в освяченні та передачі автомобіля взяв також участь Міський голова Надвірної Зіновій Андрійович.

Після освячення службового автомобіля військовослужбовцям співали Многоліття, а відтак Високопреосвященний Владика Володимир звернувся до всіх присутніх:

«Дорогі у Христі, сьогодні ми раді, що можемо у спільній праці дарувати цю карету швидкої допомоги, щоб вона служила нашим людям. Нехай Всемилостивий Господь вас благословить, а наша співпраця об'єднує нас у цей тяжкий час війни задля того, щоб ми були ще більше скріплені у цій єдності! А також, щоб ми працювали на перемогу Батьківщини — України, молили Всевишнього, щоб на нашу землю зійшов Богом благословенний мир».

Також Митрополит Володимир висловив вдячність за жертовність всім тих, хто спричинився до цієї благодійної акціі:

«Дякуємо Богу, що маємо тих людей, які нас розуміють. Це наші італійські жертводавці, які спільно з нами стараються допомогти у цю хвилину. Нехай цим службовим автомобілем користуються всі потребуючі, а наша праця та зусилля збережуть не одне життя».

На завершення події Митрополит Володимир окропив усіх свяченою водою та уділив своє архієрейське благословення.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ